Translated from Russian in 2020 by Oleg Belyaev (ed.), Irina Khomchenkova, Julia Sinitsyna and Vadim Dyachkov.
солод
malt
чурек из солодовой муки
unleavened bread made from malt flour
пирог с солодовой начинкой
pie with malt filling
замачивать зерно на солод
soak the grain for malt
солодить
malt
zad arazync qæbærxor, mænæw, cʼoj æmæ nartxoræj
солод готовят из ячменя, пшеницы, ржи и кукурузы
malt is made from barley, wheat, rye and corn
ærmæstzad yssady jeddæmæ nīcy adǵīnag wyd iron xæʒary... ūmæj kodtojzadyntæ
кроме солодовой муки в осетинской сакле не было никакой сладости... из нее делали солодовые чуреки
except for malt flour, there were no sweets in the Ossetian saklia... malt bread was made from it
расти
проросший. Первоначально употреблялось, надо думать, как прилагательное:
zad xor
проросшее зерно
проросшее зерно
солод
grow
grown. Originally used, presumably, as an adjective:
zad xor
проросшее зерно
sprouted grain
malt